59

2013-12-22
Fredagen var en glad dag, efter en ledsen och pissig torsdag. Jag och Elvira var lediga och ställde klockan för att möta upp Christoffer som varit här och hälsat på Julia i veckan. Säsongens första heldag i backen blev det. På eftermiddagen träffade vi resten av gänget för after work, kvällsåkning och after ski.
 
Skipuben! Såhär glad var jag
 
Fick våra personalkort och kunde därför köpa billig öl. Och nachos! Här Christoffer och Linn
 
 
 
Två glada och fina. Camilla och Julia
 
Victor! Också glad och fin
 
(Inte lika glad efter förlust i fyra i rad)
 
 
Pierre!
 
Mer fyra i rad. Jag och Pierre spöar Victor och Kalle
 
Domino! Väldigt trevligt. Det lär bli fler spenderade kvällar här
 
Jag och Kalle på väg hem i nypistad backe
 
 
Victor och Kalle. Pistvakten tittade lite argt på oss här
 
Och här...
 
Och här. Haha. Vi ramlade hem till dem och såg två filmer innan jag gick hem. Sov alldeles för få timmar för att vara glad på jobbet morgonen efter. Men men. Det är sånt man får ta.

58

2013-12-17
 
 
 
Jag önskar jag hade tid och ork att berätta mer om dagarna här. Vad vi gör, hur det känns, vad som är bra, vad som är dåligt. Men när jag tänker, känner och upplever så mycket nytt varje dag är det dels svårt att veta var jag ska börja, dels svårt att ta sig tid. 
 
Spenderade ett par timmar med Camilla och Victor på Sindre idag. På eftermiddagen kämpade jag och Christian oss ner till byn i spöregnet för att köpa skor till honom och lösgodis till mig. Det har regnat konstant sen vi vaknade imorse, slutar det inte snart försvinner snön. Buu. Ikväll har vi planerat julafton och skrivit handlingslistor till de som tar bilen till Sälen imorgon. Julmust, chips, torrschampo och öl står på min. Härlig livsstil!

57

2013-12-13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ibland är Trysil så här färgsprakande, igår exempelvis. Runt nollgradigt, solsken och puder i backen på förmiddagen. Senare en tur till andra sidan fjället där himmelen färgade hela Fageråsen rosa.
 
Gråare idag. Avklarat dag 1 av alkoholkursen som avslutas med prov och ytterligare föreläsningar imorgon. Till helgen väntar mycket jobb (och After Ski och stugfest och tusen andra roligheter).

56

2013-12-10
Idag har jag bott här i en vecka! Hurra! Känns overkligt, som att jag inte bott någon annanstans eller gjort något annat på evigheter. Sen sist har det hänt mer än jag lyckats fånga på bild, men några oskarpa mobilbilder för de som är nyfikna på vad jag haft för mig kommer här:
 
Linn, Julia och Elvira på Sindre för ett par dagar sedan. Redo för åkning!
 
Förmiddagsåk innan solen riktigt gått upp. Fint underlag och tomt på folk i backen. Nice
 
För det mesta äter vi havregrynsgröt eller flingor till middag, men en kväll såg det ut såhär. Couscous, tomatsås, gurka och ett par drinkar till det!
 
Här var det glada miner på förfest i källaren med Camilla och Christian
 
Och här var det fint på fjället en eftermiddag. Det här är alltså vyn från min arbetsplats <3 
 
En glad och taggad innan premiärkväll på Loftet i söndags!
 
 
Det här var samma kväll, söndags alltså. Vi trängde ihop oss i Julia och Elviras lägenhet hela Sindregänget. Victor och Pierre imponerade i beerpongturneringen. Senare gick vi ut och dansade. Väldigt lyckad förfest och väldigt skoj på Loftet
 
 
Idag har vi varit lediga allihopa. Alla lite slitna efter gårdagens kick-off på Radisson Blu. Vi gick en sväng till stan, fixade skattekort, handlade mjölk och vin, testade dyra rymdjackor på SkiShopen och åt burgare.
 
Ikväll väntar film och popcorn i stora lägenheten. Har absolut inget att klaga på här. Mitt liv äger. Hoppas era också gör det. Kram kram

55

2013-12-05
Jag lever! Och mår bra! Tänker berätta lite vad som hänt sen jag kom hit
 
 
Mamma och pappa hjälpte mig med flytten <3 höll på att sprängas av nervositet på väg upp. Ville låsa in mig i bilen för alltid, hoppades att vi aldrig skulle vara framme. På restaurangen fick vi hjälp att hitta till boendet, en källare mitt emellan byn och fjällsområdet. Camilla var ledig och hemma när jag ramlade in genom källardörren med min packning. Direkt vi hälsade kände jag mig tusen kilo lättare och all nervositet liksom rann av mig. Väldigt glad att ha henne som sambo. Mina andra 2 sambos är härliga de med, Christian och Roffe
 
Igår var det svinkallt när vi vaknade. Camilla jobbade och vi andra tog en tur i skidbacken. Än är bara två backar öppna, men nu när det snöat konstant i ett dygn borde de öppna fler till helgen. Här är Elvira, Julia, jag, Pierre och Linn utanför Sindre
 
Framåt kvällen köpte vi med oss en back öl (6 st Heineken 167 nok!!!!??) och hälsade på hos Linn och Pierre. Här Camilla
 
Julia och Linn
 
Elvira och Camilla
 
Julia
 
Pierre, Christian och 3 okända, norska tjejer spelade Med andra ord
 
En väldigt glad bild på tjejligan. Gillar dem megamycket!
 
Julia och Elvira
 
Jag, Julia och Elvira. Och med det var den mycket trevliga onsdagen slut
 
Imorse vaknade jag med träningsvärk i alla kroppsdelar, halsont och nackspärr. Åt frukost och la mig igen. Hämade ut en nyslipad snowboard, hängde i Julia och Elviras minimala lägenhet och pulsade ner till byn och tillbaka i en halvmeter snö. Väl tillbaka i källaren kokade jag, Christian och Camilla te, såg ikapp julkalendern och åt havregrynsgröt till middag.
 
Trivs så bra här, hade inte kunnat föreställa mig ett bättre välkomnande eller 2 bättre första dagar. Imorgon jobbar jag mitt första pass på Sindrestua. Nervöst!!!!!!

54

2013-12-03
 
 
 
Hej då rummet. Med himmelsäng, dubbla duntäcken och 120 cm säng. Nu flyttar jag!

53

2013-12-02
Senaste tiden genom telefonen:
 
Fina blommor på köksbordet
 
Ett försök till packlista. Gick sådär. Att skriva tandborstAR och inte tandborste kändes mysko
 
Jag i en tröja jag fyndade i garaget. Varm och fint mönstrad
 
Bakisdag. Promenad och foto efter brunch med Marcus
 
Äntligen en dejt med Merry jag knappt träffat sen studenten. Burgare på O'learys
 
Marcus rygg, jag, och discokulan! Den sista partyonsdagen med honom. I torsdags åkte han till Åre :(
 
Den redan omnämnda avskedsfrukosten med Maria, Hanna, Sofia och Sanna i torsdags
 
Lussebullsbak en ledig fredag. 80 st blev det, höll på att aldrig bli klar
 
Liten ensamförfest med ett glas vino efter gårdagens sista jobbpass
 
Pitchers med de här + ett par till senare igår. Drack öl och drinkar innan vi dansade på etage igen
 
Första advent blev till någon slags minijulafton. Farmor och farfar kom och åt julbord, eftersom det tydligen inte ska vara någon höjdare i Norge. När vi sagt hej då bjöd jag över tio tjejer på adventsfika. Drack glögg och åt lussebullar och nu har vi också sagt hej då.

Det var lite vad som hänt sen sist. Imorgon är min sista dag här. På mitt fina rum. Med mina bästa föräldrar. Sorligt, kul, spännande. Mycket nervöst.