66

2014-01-30
Onsdagen var, som väntat, en fantastisk dag. Efter heldag i backen och god middag i källaren gick jag och Julia med lätta steg till Trysiltunet där årets första FIFA-turnering höll hus. Här är Linda och Julia, vi var hejarklack tillsammans. Så glad i dessa
 
Sandra
 
 
 
Semifinal här om jag minns rätt. Mycket seriöst deltagande efter att priset avslöjats. (Drickbiljetter på puben)
 
Gott me öl tyckte Julia
 
Jag och Linda
 
Och jag och Julia
 
Skål Kalle! 
 
Hannes med bandage efter vurpa i parken. Glad ändå! Goding!
 
 
Kalle och Sandra
 
Gulli Linda
 
 
 
När det var färdigspelat och Nicky och Tedde tagit hem drickbiljetterna gick vi för att använda upp dem. Casper spelade på lilla scenen, Felix fyllde 21, jag vann på Twister och imorse vaknade jag, som jag ofta gör nu för tiden, med snurrigt huvud efter ytterst få timmars sömn.
 
Ikväll har jag tänkt sova sen 19.30, men så blir det ju alltid sent ändå av någon märklig anledning. Imorgon ska jag skotta snö klockan 8.00. Innan jobbet. Heja mig!

65

2014-01-29
Vanligtvis har jag svårt att skilja på vardag och helg. Svårt att hålla ordning på veckodagarna när vi dansar och spelar ölspel en söndag, jobbar 10 timmar en lördag, åker skidor och går på after-ski en torsdag, äter bakispizza en måndag. Ungefär. Men helgen som var erbjöd både fest och ledighet, allt i sin ordning. Då såg det ut såhär.
 
Elvira och Julia fyllde 21, det firade vi med att hyra c-huset vid personalboendet för tacos och lite kalasande. Grattis ännu en gång till 2 supergoa vänner <3
 
Julia!
 
Elvira och Clara.
 
Snurra flaskan! Kändes som att en var 15 igen. 
 
Kalle och Pierre. Som förmodligen förlorat ett av tusen ölspel.
 
Såhär glada var Linn och jag. Vet ingen som ler större än mig själv på bild efter ett par alkoholenheter...
 
Klassiska mördarleken med Christian som lekledare. Den har blivit världens grej här sen första gången någon kom med förslaget. 
 
Elvira, Kalle, Pierre.
 
Lördagens gladaste bild! Titta bara Victor och Clara
 
Fortsatt mördarlek.
 
 
 
 
 
Gänget ihopträngda i brandtrappan. Allt för att slippa frysa i meterhög snö. 
 
 
Kalle!
 
Victor, Christian.
 
Så rann tiden iväg och vi fick bråttom att städa undan tallrikar och vinglas innan 23. Kvällen fortsatte hos Julia och Elvira innan vi dansade på Loftet några timmar. Halkade hem glad över att vara ledig dagen därpå.
 
 
Lediga söndagen var såhär grå. Jag vaknade först 8.30 när resten kämpade sig till jobbet. Åt lite gårdagens chips, drack c-vitamin, somnade om ett par timmar och vaknade inte förrän Kalle slog på Sigur Rós och började skramla i köket. Åt frukost och halvsov framför en film i soffan hela förmiddagen. 
 
 
 
Promenerade i för låga skor, för kalla kläder, för mycket snö. 
 
 
 
Var glad att komma hem till rummet. Spenderade eftermiddagen här innan Baristakurs, förförfest med middag och ett par glas vin på sindre, förfest i Tedde och Nickys proppfulla, lilla, lilla lägenhet och så personalsöndag på Loftet. Avslutningsvis efterfest med popcorn och ansiktsmask hos Linda och Hannes. Först halv fem tror jag vi slocknade, sex timmar senare var jag tillbaks på jobbet. Tröttare än någonsin men det var det värt.
 
Imorgon är jag ledig igen. Peppar världsbra onsdag; lyxfrulle med Camilla och Christian som också är lediga, puderåkning under toppexpressen, fet FIFA-turnering på Trysiltunet, Felix födelsedag och spelning på Ski puben. Kan bara bli bra.

64

2014-01-19
 
 
 
 
 
Bortglömda bilder från en söndag på Sågbruket, någon vecka i efterhand. Vanligtvis ser söndagarna ut ungefär såhär, men ikväll fanns varken pengar eller ork till det. Istället har vi ätit godis till middag och sett favoritavsnitt av Girls i Camillas säng. Nu ska jag sova gott och förhoppningsvis vara pigg på jobbet imorgon. 

63

2014-01-15
 
 
 
 
 
 
 
Mamma och pappa hälsade ju på i helgen. De två mest värdefulla i mitt liv. Bilderna är från söndagen när jag var ledig och fick en heldag med pappa på fjället. I 17 minusgrader. När han fick frost i skägget och mina fingertoppar var alldeles blåa drack vi kakao m krem och åt våffla med mamma, och när liftarna stängde tog vi med hämtmat till källaren innan de åkte hemåt. 
 
Föräldrabesök innebär maximalt uppfyllt mat- och klädförråd igen. Två lådor svenskt lösgodis, ett par påsar OLWs ostbågar och Paulúns granola müsli för hundratals kronor har jag tryckt in under sängen. De godaste krämerna från body shop och torrschampo för resten av säsongen trängs bland saknade jeans och nya mjukiströjor i den lilla garderoben. Så mycket couscous, matvete, bulgur, ris, nudlar och makaroner som jag staplat på mina hyllor har jag aldrig sett i hela mitt liv. Nu behöver jag inte handla på några månader med andra ord. 
 
I övrigt går tiden lite för snabbt, dagarna går in i varandra och imorgon är det redan torsdag. Innebär två lediga dagar att se fram emot! Jag ska sova ikapp och förhoppningsvis lyckas trolla bort det svarta under ögonen, njuta av stressfria morgnar, äta riktig frukost, åka mycket puder och hinna träffa vänner jag vanligtvis bara ser när de köper kaffe på Sindre.

62

2014-01-12
HEJ! Från vårt tjusiga källar-vardagsrum! Idag är jag 10000x gladare än vad det kanske ser ut. Ska sammanfatta mina senaste dagar:
 
Pierre och Camilla var lediga i torsdags så de hälsade på i grillen en sväng. Dagens bästa (och enda) kunder.
 
Linn som jobbade inne på Sindre tittade också förbi.
 
Pierre på väg hem från jobbet igår. "Jävla skitdag. Jag är värd både en bulle och en cigg"
 
Fredagstacos med hela gänget! Allt i sin ordning. Titta bara hur nöjd Christian är.
 
Så ÄNTLIGEN kom mamma och pappa hit idag. Så fort jag slutat jobba åkte vi hem hit och så vidare till Trysil-Knut hotell, där de bor i natt.
 
Obeskrivligt glad att de är här. Även om de bara stannar över helgen. Världens världsbästa <3
 
Nu är jag hemma i min säng efter en fantastisk trevlig kväll. Camilla och Chrisitan följde med oss till Peppes på varsin god pizza och så avslutade vi med en öl på Sågbruket.
 
Imorgon är jag ledig. Då jävlar blir det åkning! I -15 och strålade sol, verkar det som. Känns som goda chanser för en fin sista heldag med föräldrarna! Längesen allt kändes såhär väldigt kul och bra och lättsamt. God natt, kram på er!

61

2014-01-07
En go fredag:
 
Efter jobbet stannade vi kvar några timmar för en öl och ett glas glüwine. Efter gick vi till Ski-puben
 
 
Jag och Kalle var pepp!
 
 
 
Roffe var också pepp! Här med öl och shotbricka
 
 
Pierre och Roffe. Och Domino
 
På väg hem tittade vi in på Happy Faces för ytterligare öl och spel. Här Kalle och Victor
 
 
 
Årets hittills roligaste bild. Jag ser ut som Toker!?
 
Christian och Victor
 
Mmm!
 
 
 
Snyggt på fjället när vi vandrade hemåt 
 
Hei Christian!
 
 
Godingar. Kalle, Christian, Victor
 
 
 
Lång väg hem för vissa. Ha ha.
 
Idag har jag skottat en meter blötsnö, fixat ett norskt bank-ID, storhandlat på Kiwi och lagat couscous-wok med Camilla. Gött! Nu ska vi försöka orka oss hem till nyfunna vänner på personalhotellet en stund.

60

2014-01-06
Hej!!! Om ni nu finns kvar! Jag lever som i en liten bubbla utan någon som helst tidsuppfattning, men inser ändå att det ekat tomt här ett jäkla bra tag nu. Jag har landat och känner mig hemma till 100%. Nya intryck/dag blir färre och färre. Men det är en helvetes hektisk vardag. Hinner aldrig riktigt vila och aldrig riktigt vara ensam. Ikväll har jag stängt in mig på rummet efter 7 timmars jobb, städning, tvätt och matlagning för att få göra ingenting. 
 
Här kommer ett gäng blandade mobil- och systembilder, mina och Elviras, tagna de senaste veckorna. Tänkte berätta lite kort vad vi gjort kring jul och nyår. 
 
 
 
 
Bilder från den tiden det fanns tid för åkning..... Innan jul- och nyårsruschen. De senaste veckorna har ingen av oss ens haft en chans att åka ett par åk. Idag jobbade jag min åttonde dag i streck och inte förrän på söndag är jag ledig igen. 13 dagars jobb, en dags ledighet alltså. Men nu börjar turisterna åka hem och därför finns det förhoppningsvis tid för fina dagar i backen snart igen!
 
Elvira köpte nya glajjer och så drack vi några after work-öl på jobbet innan en kvällsåkning. Innan någon snodde min bräda härom dagen..............
 
VI öppnade och inredde Sindregrillen med lite hjälp av Klas. Det här var längesen, nu är grillen i full gång dagligen. Jag och Elvira turas om att jobba där ute och inne på restaurangen, skitkul att få testa både och
 
Pierre och jag en kväll på Skipuben! Favvo-puben!
 
Så blev det julaftonsmorgon och jag jobbade öppning, ensam. Inte hann jag äta någon frukost innan heller. Det var ingen klassisk cosy-christmasmorning alltså. Ja ja. Vi stängde igen restaurangen tidigt och samlades igen i största lägenheten när alla gjort sig lite julfina. Här lagar de mat! 
 
Pierre, Linn och Julia
 
Hela gänget minus Elvira som fotar. Vi fick till ett riktigt maffigt julbord faktiskt. Större utbud än någon jul tidigare tror jag
 
<3
 
Bygga pepparkakshus! 
 
Resultat. Orginellt pyntat med det godis vi hade råd med. Fruxo och polly från affären i byn
 
Julklappsutdelning. Jag tror alla fick skumtomar och raggsockor i sitt paket på posten från familjen
 
Fina Linn och Julia
 
Senare lekte vi julklappslek där vi köpt två 50 kronors-klappar var som skulle passa alla. Så slog vi tärningar och snodde klappar av varandra. Skitkul. Poppis var bland annat Lambi-toapapper, tvättmedel, chips och dipp, Marlboro gold och storpack värmeljus. Haha. Avslutningsvis såg vi Love actually, drack glögg och åt godis. Inget som den julafton jag är van vid men absolut inte sämre för det
 
Så flög en vecka till förbi då jag inte har en aning om vad vi gjorde och så blev det dags att skåla in det nya året. Jävlar vilken rolig sista kväll år 2013. Vi lagade trerätters och drack findricka, smällde raketer och lekte lekar innan vi ramlade upp till Loftet i sista sekund
 
 
 
 
 
Här är bilder tagna på tolvslaget. Bland 600 andra dansade vi på bord, pussades och dränkte varandra i svindyr champange på Loftets balkong. Festen fortsatte tills vi inte orkade stå på benen längre. Det gjorde ont i huvud och kropp dagen efter. Jag försov mig, sprang till jobbet i nyårsklänning och gårdagens smink, serverade i Linns trasiga jeans och spillde kakao över en kund. Intalar mig själv att det är okej en gång om året
 
Härom dagen kom jag hem helt förstörd. Trött och ledsen och pissblöt. Då hittade jag det här på min säng och allt var okej igen. Fattar ni vilken bäst roomie jag har?!
 
Till sist, hur det ser ut över fjället när man går från jobbet ibland. När man har tur. Ärligt talat är det oftast dimma eller snöstorm eller regn och slask. 
 
Japp, det är ungefär det jag haft för mig. Jag tog ett helt gäng bilder i fredags också som jag ska visa er. Lovar att försöka bli bättre på att uppdatera lite då och då. Det blir så jobbigt med ett milslångt inlägg i månaden.... Hoppas att ni mår bra, har haft en fin jul och ett kul nyår. Gott 2014 såhär lite i efterhand. Kram