34

2013-07-23
 
 
 
 
 
Lördag vaknar jag till introt av "God morgon Dalarna" från köksradion, med sommarens starkaste morgonsol i ansiktet. När jag krånglat mig ur sängen möts jag av nybryggt kaffe, plockade hallon från trädgården och föräldrar som jublar över ett färdigtapetserat vardagsrum. Cyklar för att möta Agnes på torget, inte för att någon av oss egentligen vill handla eller ens titta i skyltfönster utan mest för att träffas. Det är kanske ingen medelhavsvärme men det är för varmt för en så kallad dag på stan iklädd svarta jeans. Därför köper vi fika och halvligger i varsin mjuk soffa på Faluns bästa uteservering hela eftermiddagen. Så pratar vi om hösten som vi förmodligen kommer att ta oss igenom tillsammans och när jag cyklar hem igen känner jag mig mer peppad och övertygad än någonsin.
 
Byter om, packar en flaska vin och köper med pizza hem till Kajsa. Vid tio samlas vi runt bord fyllda av billig öl på Rådis och senare dansar vi tillsammans med vänner jag inte träffat sedan studenten. En så fin sommarkväll att jag för en stund inte kan förstå varför jag har så bråttom ifrån den här staden.
 
Idag och igår måste ha varit sommarens hittills varmaste dagar. Jag och My packar väskorna för cykelutflykt inklusive bad och picknick både söndag och måndag. Äntligen är hon hemma men snart åker hon igen. Vi pratar inte om flytten så mycket, det är sorgligt nog som det är. När My cyklat hem äter jag middag på altanen med familjevänner från Göteborg. De berättar vad som hänt sen sist på fin göteborska och undrar om livet efter studenten. Nu känns det bra, svarar jag (och är 100 procent ärlig) för nu börjar det äntligen kännas mer som en början än som ett avslut.
 
Det var min helg och min måndag som jag ger betyget A+ / MVG / 5 av 5 möjliga

33

2013-07-14
Utsikt från mitt och Hugos hotellrum
 
 
En av tusentals katter. Så väldigt fin med så väldigt ledsna ögon
 
 
Drömhus
 
Äta middag
 
 
Och dricka billiga drinkar på färgglada kuddar i hamnen
 
 
Frukost på lilla balkongen
 
 
 
Suduko i väntan på lunch
 
 
 
 
Sara och Hugo på väg till centrum
 
Utebio! Världens bästa grej. Vi såg Mamma Mia som delvis är inspelad på Skiathos
 
 
 
Paddla kanot
 
 
 
 
Utsikt från hotellrummet part 2
 
 
Ingrid
 
Mamma
 
 
 
 
Här åt vi middag med fint målade husväggar i bakgrunden och grekisk livemusik + dans precis intill
 
 
 
 
Drömhus part 2. Tänk att några lyckliga själar faktiskt bor här
 
 
 
Lite såhär har min semestervecka sett ut. En veckas ljumma nätter och stekheta dagar med föräldrar, Hugos familj och Saras familj. Vi bodde ungefär två kilometers slingrig väg från restauranger, barer, små affärer och allt vad ett centrum på en grekisk ö kan tänkas erbjuda. Tre minuters promenad tog oss till närmaste strand, men för lite variaton i tillvaron tog vi bussen till en ny strand om dagen. Det var väl ungefär den enda variationen Skiathos bjöd på. Annars gjorde vi allt sådant som ska göras en lat utomlandsvecka, åt god mat, drack drinkar på balkongen, sov på solstolar, läste böcker, spelade sällskapsspel, ni fattar.
 
Och fastän borta är väldigt bra är hemma väldigt bra det med. Det regnar idag och det gör mig ingenting. Jag packar upp, ligger kvar extra länge i min egen säng med dubbla duntäcken och ser ikapp Håkan på allsång. Planerar att inte lämna rummet på hela dagen.

32

2013-07-06
Har haft världshistoriens mest hektiska fredag och nu när allt på att göra-listan äntligen är avbockat är klockan tre timmar till uppstigning. 04.30 lämnar jag Falun och imorgon bitti flyger jag till Skiathos. Mmmmm ska klä mig i så lite kläder som möjligt, äta yoghurtglass och grekisk sallad och förhoppningsvis få lite färg och fräknar.
 
Är hemma igen om en vecka, ta hand om er så länge!

31

2013-07-04
 
 
Fortsatt trevligt att ha Mickis som inneboende. Igår kväll exprimenterade vi ihop någon slags vegetarisk sushi där vi rullade gurka, paprika, avokado och halloumi. Jättegott blev det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Senare tog vi cyklarna till närmaste badplats där vi spelade kubb och såg solen gå ner i Varpan. En fin sommarkväll. Idag har jag hittills ätit avskedsfrukost med Felicia som åker till Irland om en vecka och jobbat på museum i ett par timmar. Och ikväll är den absolut sista kvällen på minst ett halvår som vi samlas hela bästa tjejgänget. Ett halvår, shit.

30

2013-07-03
2 juli. Officiellt slut på årets sjätte månad. Det kan mycket väl hända att detta juni varit den gladaste månaden hittills i livet. För precis en månad sen, den 2 juni klockan 01.40, ramlade jag förmodligen runt bland svettiga studenter på Cypern med armarna högt ovanför huvudet. Det är svårt att se hur bara 30 dagar har passerat sedan dess. Samtidigt är det svårt att se hur nästan tre veckor flugit förbi sedan studentdagen. Men jag antar att det är så det går till, livet går för snabbt och för långsamt. Dagarna går liksom i alla tänkbara takter förutom i rimlig takt?? Mycket oförståeligt.
 
Hur som helst är vi mitt i sommaren nu. Och ja, för det mesta är himlen grå. Men sommarkänslan kommer nog inte bara med solsken utan också med sommarprat i P1, med en påbörjad Greklandspackning, med frukost på altanen och med plötslig tid till att läsa ut en bok.
 
Mickis dagar i Falun lider mot sitt slut så när jag inte jobbar spenderar jag mycket tid med henne. På fredag flyttar hon till Göteborg, tills dess bor hon hos mig. Vi äter brunch, promenerar på stan, äter våfflor, ser på filmer skavfötters i soffan och köper godis mitt i veckan. Allt som är bra med sommarlov och ledighet alltså.