14

2013-05-26
Imorse ordnade vi en några dagar försenad överraskningsfika/frukost för My
 
 
Så klurade vi ihop en liten frågelek där hon skulle lista ut rätt kod för att komma åt presenterna
 
 
 
 
 
Redo för studentresa!
 
 
Vid lunch åkte vi ut till Dössberget för att fira morsdag med farmor, farfar och kusiner
 
Pappa
 
Farmor och Johan
 
Världens goaste
 
Mamma (extra <3 till dig idag)
 
Farfar och ett idylliskt Dalarna
 
 
Magda
 
Nu är jag nervös och superstressad, har en del att fixa med innan 02.00. Då bär det av mot Arlanda och åtta dagars sol och fest på Cypern.
 
Aaaaahhhhhhhhhhhhhh finally

13

2013-05-23
Glad My på födelsedagen
 
Minipizza! enkelt och svingott (tortillabröd med salsa/pesto och valfritt pålägg, in i ugnen några minuter, klart!)
 
Jag och Mickis
 
Sara
 
Caroline och My
 
 
Mickis
 
 
Agnes
 
Merry och Jasmin 
 
Födelsedagsfirande en onsdag är det bästa (tills man vaknar torsdagmorgon)

12

2013-05-22
Har lite svårt att få något att hända här just nu. Varje morgon är en försovning och varje dag ett tappert försök till plugg utan resultat. Följder av för få timmars sömn, noll motivation och en sån FRUKTANSVÄRD storm av känslor?? Så mycket lycka och pepp blandat med separationsångest och pirr i magen och oro över plugg och bla bla bla bla.
 
Men just precis nu känns det i alla fall som att livet kommer sluta skitbra ändå för imorgon (idag?? kl efter 12) fyller My äntligen 18 och det ska vi fira med grillfest och Etageonsdag wehhhhooooo
 
 
GRATTIS grattis grattis gratiis äntligen!!!!! Du förtjänar den allra bästa födelsedagen

11

2013-05-20
Gjorde två nya spellistor i natt och båda är bra idag också
 
THE TIME TO SLEEP
from off to on

10

2013-05-19
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt bland allt som går sådär idiotiskt snabbt blev det maj. Och med maj kommer fräknar och morgonsol och solskuggor över väggarna. Och knastret av isbitar som smälter i rosévin!! Och så är det plötsligt ljust när jag går hem från skolan.
 
Det finns saker som får mig att vilja ta mina steg och springa fort som fan bort från skolhelvetets jävla korridorer. Som bilder från Sardinien eller tanken på Cypern om en vecka eller som en sex sidors rapport om mangroveskogarna. Liksom hur ska jag kunna koncentrera mig på något sådant nu? 100 procent omöjligt.
 
Istället tänker jag på hur det känns när man står på en flygplats och skrattar åt passfoton från 2005 och är precis i början av en resa. Eller när man andas in den tunga luften som bokstavligt talat slår emot en när man kliver av flyget. Eller när man inte känner för att bada och minns att det går lika bra att göra det imorgon för det är fint väder varje dag här. 
 
Och så tänker jag på vad jag ska packa och vilken solskyddsfaktor med vilken styrka jag borde köpa, för att det faktiskt känns viktigast just nu.

9

2013-05-18
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag bränner både kinder, armar och ben efter gårdagens heldag i Hamsarvet. På fm jobbade vi ihop en redovisning snabbt som tusan för att hinna ligga i solen, äta tacos vid vattnet och kramas med lammen resten av dagen! Önskar mig fler skoldagar som den här
 
 
 
 
 
Framåt kvällen tog jag med mamma till Leksand och Hembygdsgårdarna. Vidar och två klasskompisar anordnade en välgörenhetskonsert med The tallest man on earth där pengarna ska gå till instrument och musikanläggning för barn och unga i Uganda.
 
Är otroligt impad av Kristian men framför allt, förstår ni vilket engagemang och vilken drivkraft som krävs för att genomföra ett så fantastiskt projektarbete??

8

2013-05-16
 
Barbentpremiär är alltid obekvämt tycker jag. Klänningen kändes lite för kort och benen lite för vinterbleka idag. Men egentligen, att det från och med nu är tillräckligt varmt att springa runt såhär är väl det som spelar roll
 
 
 
Några timmar på bryggcaféets uteservering efter en kort dag i skolan
 
 
Sov i solen hela eftermiddagen tills mamma kom hem och överraskade med sushi. För att skjuta på plugget ännu lite till målade jag naglarna i en fin färg men nu lär jag fan sätta lite fart om jag ska hinna lämna in allt skolarbete jag har kvar innan studentresan (10 dagar kvar jag döör)

7

2013-05-16

Augusti 2010. Jag gick hem och grät om att få byta klass efter första skoldagen. Och efter varje skoldag den första månaden. Men mamma pratade om att vissa saker tar sin tid och om hur viktigt det är att ge alla människor en ärlig chans. Och jag vet inte när det hände, men snart, någonstans på vägen, släppte ångesten.

Tvåan var annorlunda, allt gick på rutin. Vi gjorde inte längre saker tillsammans för att vi var tvungna och umgicks inte endast för att slippa vara ensamma. Vänskapen, och tryggheten i varandras sällskap ökade likt en brant exponentiell kurva och med sommaren 2012 kom ångesten tillbaka.

Trean som i äldst på skolan, trean som i nästa års studenter. Trean, som symboliserat någon slags berg- och dalbana av ena dagen längtan och glädje, andra dagen stress och osäkerhet. En annan ångest än tidigare. En ångest som grundade sig i tanken på att inom det kommande året bryta den trygghet som byggts upp till något dyrbart.

Jag antar att det man haft och det som varit inte kommer igen. Och visst kan det kännas sorgligt, men samtidigt tycker jag att det känns betryggande att lämna saker bakom sig. Sedan den här dagen för tre år sedan har jag lärt känna fler betydelsefulla människor och samlat på mig fler oförglömliga minnen än jag någonsin vågat hoppats. Och ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att jag aldrig hade velat gå tillbaka, för det jag har idag är så mycket finare än det som var för tre år sedan.

Jag var tio när jag var på min första student och jag tänkte "den dagen jag tar studenten, då är jag vuxen och då vet jag exakt vad jag vill göra med resten av mitt liv". Jag inser nu att det kanske aldrig kommer en dag då vi plötsligt är vuxna och framtiden står klar framför oss. Och kanske är inte framtiden farlig trots att vi inte funnit någon mening med livet.

Maj 2013 och jag exploderar av ångest. En annan ångest än tidigare. En ångest som dämpas lite av förväntningar och tacksamhet. 


6

2013-05-14
 
Tips på en bra app: RANDO
 
Skicka en bild och få en i utbyte från någon annanstans i världen. Rätt ofta får man en ful bild föreställande ingenting, men ibland kan man få ett litet husdjur, en gullig hälsning eller en fin stadsvy tagen på andra sidan jorden!!

4

2013-05-13
 
Mamma och pappa bjöd på årets första och andra utomhusmiddag
 
 
 
Lördagen bjöd på finväder och en skitkul kväll
 
 
 
Och igår sov vi rekordlänge, åt brunch, hyrde tre filmer och la oss igen. Lite så som en söndag ska vara.
 
Alltså, en hemskt fin långhelg och nu väntar två skolveckor innan de bär av till Cypern. Två veckor fattar ni!!!!

3

2013-05-10
 
Åt en riktig vitaminfrukost innan jag bjöd på förmiddagsfika
 
Agnes
 
 
Julia
 
Emma
 
Maja och Julia
 
 
 
Och Molly som fyllde 3 idag
 
På em återförenades vi för en runda på stan och några timmar i Geislerska parken. Sol och varmt och svettigt i t-shirt, helt fantastiskt.
 
Andra anledningar till att idag är en bra dag: fått nytt jobb med start dagen efter studenten och ikväll kommer Rickard och stannar hela helgen!

2

2013-05-10


 
HEMSKT trevligt detta.

1

2013-05-09
Testing testing
 
Långhelg och mamma och pappa har lämnat mig ensam hemma för Stockholm. Vill också men gillar ändå såna här ensam hemma-dagar när de är okej att stanna i soffan hela dagen utan att någon ifrågasätter.
 
Hade tänkt få en del plugg gjort idag men istället gjorde jag en blogg. Hur långvarigt bloggande det blir visar väl sig.