29

2013-06-30
Hadis,
 
Jasmin,
 
Emma,
 
och jag hälsade på hos Agnes igår kväll. Vi hängde en stund på altanen men så gick solen ner och då flyttade vi in. Det var så trevligt att vi fick småspringa in till stan för att hinna dansa en stund innan kl 2. Härling stämning, trångt dansgolv och mycket omtyckta vänner.
 
Idag lämnade jag sängen kl 13. Sedan dess har jag hunnit köra bil med pappa, blivit arg och irriterad eftersom det gick pissdåligt, kvällsjobbat och blivit arg igen eftersom det gick lika dåligt det. Nu är jag äntligen hemma i min säng. Man ska inte hålla på med så mycket en sån här söndag tror jag.  

28

2013-06-29
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är några av bilderna jag tog med engångskameran på studentdagen, tydligen råkade jag klicka slut hela rullen på flaket. De har fått sin speciella plats i ett nytt fotoalbum, men jag kunde inte låta bli att köpa skivan med bilderna också. 
 
Så mycket jag skulle betala för att leva om den här dagen. Men det är inte jobbigt att bläddra igenom studentalbum längre och det gör inte ont att lyssna på musik som påminner. Jag inser nu att det kanske är bra att livet liksom tvingar en ur trygga banor ibland. Jag tänker på alla stora förändringar som hittills varit bra i mitt liv. Att börja gymnasiet, att bli kär. Och nu känns det som att den stora förändring studenten innebär kan bidra till något minst lika bra.

27

2013-06-29
 
 
 
 
 
Sen sist har det inte hänt mycket. Jobb om dagarna och hemskt trevligt sällskap om kvällarna. Här är torsdagen och fredagen i ett fåtal bilder.
 
Är ledig hela helgen så nu ska jag sova utan att ställa klockan. Och imorgonkväll ska vi dansa, äntligen. I övrigt köper jag mig en biljett till Way out west om några timmar och åker utomlands om en vecka (!!!!!!!!!)

26

2013-06-26
 
Produktivitetens onsdag. Min klocka ringde sju imorse. Klickade av den ett par minuter för länge och fick bråttom till körskolan. Efter tre timmar om alkohol och droger körde jag ut mamma och Ingrid till Rättvik. Vi handlade fina kläder på Nygårdsanna och åt lunchbuffé med utsikt över ett grått och regnigt Siljan. 
 
Nu ska jag klä på mig mina varmaste kläder och packa väskan för en kväll med klassen (nej vi är ingen klass längre men låt mig säga klassen). Det var tänkt att vi skulle grilla, basta och bada men vet inte riktigt om ikväll är rätt kväll för utomhusaktiviteter. Känner jag mina vänner rätt slutar vi ihopklämda i sofforna i Maddis källare, framför någon betydelselös fotbollsmatch. Men vad vi gör spelar mindre roll, huvudsaken vi ses.

25

2013-06-25
 
 
 
 
 
 
Jaha, juli närmar sig och jag undrar var all tid tog vägen. Veckorna rusar iväg alldeles för snabbt nu, trots det känner jag lite struktur för första gången på länge. Eller struktur kanske är fel ordval, men jag tror att pusselbitar av vad jag vill göra nu och vad jag vill göra sen sakta men säkert börjar falla på plats. Det känns inte sådär stressigt och ångestladdat som innan, mer spännande. Och jag antar att det är så det är att ta studenten, den tunga känslan inombords förvandlas till något lättare i takt med att dagarna går. 
 
Sen sist har jag målat och möblerat om på rummet, sommarjobbat hos farmor och farfar (10% jobb 90% fika), grillat marshmallows i Främby, legat på bryggan i Stennäset, pluggat körkortsteori, blivit med ytterligare ett sommarjobb och i princip kommit fram till var jag vill vara i höst. 
 
Om två veckor åker jag till Skiathos och innan dess ska jag inte bara hinna med två jobb, fortsatt teoriplugg och ett par körlektioner. På onsdag har vi planerat en sista kväll med klassen, innan NV3B försvinner åt olika håll. Och på måndag om en vecka påbörjas en sista vecka med en bästa vän. Samtidigt som jag packar resväskan för en vecka i Grekland packar hon flyttlasset för Göteborg och fem år på Chalmers. Aj.

24

2013-06-22
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min midsommar såg ut ungefär såhär. Mickis hjälpte mig att handla, baka tårta och plocka blommor till kransar. Framåt kvällen kom Agnes på middag och när vi ätit droppade folk in här lite hipp som happ. I samma takt drog de flesta vidare åt skilda håll. Vi som blev kvar cyklade till närmaste badplats, där nattbadade vi, åt chips och drack kaffe ur termos till sent. Eller till tidig morgon.
 
Inte någon speciellt märkvärdig midsommarafton, men en fin sommarkväll.

23

2013-06-21
Ikväll fiskade och badade vi vid röda bron, jag, My och Anton
 
Anton
 
 
Kvällssol över Varpan
 
 
My fick napp!
 
Hejdå-puss
 
 
Efter 23 blev det myggigt och lite kallt om fötterna, då cyklade vi hem åt olika håll. Mycket sommarlovsfeeling över kvällar som denna. Fiske och kvällsbad och fint sällskap. Och SOLEN som aldrig verkar gå ner den här tiden om året!!

22

2013-06-20
Pendlar mellan nervsammanbrott med tårar i frukosttallriken och så starka och plötsliga lyckorus att jag tvingas sätta mig ner för att andas en stund. På en sekund går jag från brinnande tårar bakom ögonlocken och växande stress innanför bröstkorgen till glädje och värme och plötslig lust att ställa klockan frivilligt för att hinna med allt sånt där som hör till sommaren. Ibland vill jag läsa böcker, fiska, promenera i skogen, spela minigolf, nattbada, sitta på uteservering och tälta i trädgården på samma gång. Och ibland har jag inte ens lust att lämna sängen trots årets hittills finaste sommardag på andra sidan rullgardinen.
 
När jag lyssnar på musik är varannan låt pirr i magen, varannan ett stick i hjärtat. Samma sak när jag bläddrar i bildarkivet. Pirr i magen, stick i hjärtat, pirr i magen, stick i hjärtat.
 
Alltså förstår ni att jag snart överväldigas av den här ständiga känslostormen??

21

2013-06-17
 
 
 
 
 
 
 
Något som sliter och skär lite extra i mitt hjärta är att säga hej då utan att veta när man ses igen. Jag gillade inte att säga hej då till er, därför blev balen rätt betyngande framåt kvällen.
 
Vi kramades länge i läroverksparken, gick armkrok till magasinet och under middagen pratade vi om vad vi gjort tillsammans, vad vi kommer att sakna och vad vi ser fram emot att göra här näst. En del av oss blir kvar, andra börjar plugga eller flyttar utomlands till hösten. Vissa försvinner från Falun redan om en vecka och därför var jag alldeles tom inuti när jag vaknade imorse. Jag tog en titt i mössan och bläddrade igenom studentalbumet och så kändes allt sådär tungt och vemodigt, som att studenten mer var ett slut än en början.
 
Men då försöker jag tänka att ni faktiskt finns kvar. Och att kommande år förhoppningsvis bjuder på minst lika många dagar till tillsammans.

20

2013-06-14
 
 
 
 
 
Dag 1: vi fick officiellt sätta på oss mössorna för första gången!! Alla studenter samlades på stora torget för att inviga studentveckan. Så här glada miner var det då
 
 
 
 
 
 
Kvällen bjöd på mösspåtagningsfest som var jättekul. Mycket folk och fortsatt glada miner
 
Dag 2: skola tisdagfm
 
 
 
Eftermiddagen/kvällen spenderades hos Maddis. Grill och vattenskoter i kvällssol innan samskiva på Victusella 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag 3: fortsatt fint väder så vi träffades i Kålgården för kubb och förfest. Sen skyndade vi till Etage för att hinna med gratis inträde och halva priset i baren
 
Dagen idag började med slutkabaré, fortsatte med studentlunch i skolan och avslutades med flakförberedelser i spöregn.
 
Och swisch så var den veckan förbi. Fan jag har aldrig haft roligare. Imorgon tar jag studenten vilket känns sjukt och overkligt och kul och läskigt och allt på samma gång. Ska jag vara helt ärlig har jag ingen stenkoll på hur morgondagen går till men jag vet att den börjar med champange och jordgubbar till frukost. Mmmmm

19

2013-06-10
 
 
 
MÖSSAN PÅ. Måndag kl 18.30 och känner redan att de här blir bästa veckan i hela jävla livet. Ikväll vankas klasshäng hos mig följt av mösspåtagningsfest på etage. Livet är så bra nu ni fattar inte

18

2013-06-09
Igår stod jag och vänner för servering på Pelles 50årsfest. Här förbereder My och Maddis
 
 
My och Sara
 
Klädkod: vit stel skjorta uppknäppt till översta knappen instoppad i svart kjol (nära klaustrofobi men vad gör man inte)
 
Mat till 50 pers
 
Mickis hämtar första lasset öl och vin
 
 
Så kom de första gästerna (Pelle i fluga och semesterhatt)
 
Välkomstbål, smördegsrullar och snittar
 
 
Sara och Pelle
 
Skål! 
 
Påfyllning av öl och vin en gång i halvtimmen
 
My
 
Pappa
 
Tävling "hur många armhävningar klarar pelle på 1 min?"
 
 
Dans till värdelös musik
 
 
Tårtbuffé (!!)
 
Födelsedagsbarnet i sitt nya super cool extra hot-linne direkt importerat från Cypern 
 
Grannarna grattade med en ABBA-cover
 
Simon
 
och Sara
 
Verkar som att 24 timmars sömn de två senaste nätterna inte räckte för att bli pigg och frisk igen. Hosta, förskylning, feber och ytterligare spår efter 4 timmars sömn/natt i tio dygn innan dess vägrar försvinna.
 
Idag ska jag försöka orka med en träff med Agnes för att diskutera norge till hösten (!?) I övrigt en sista dags vila och uppladdning, för om exakt 24 timmar drar den efterlängtade, enda studentveckan i livet igång.

17

2013-06-07
 
 
 
 
 
 






 




 
 
 
 
Gårkvällen: chips, drinkar och kortspel på Mys altan följt av beachparty i Stångtjärn

16

2013-06-07
 
 
 
AJ vad dessa dagar förstör mig. Och inte finns det någon som helst tid till att bli frisk. Igår bjöd ettorna och tvåorna på en sista naturfest i stångtjärn (nästan så en får tårar i ögonen med tanke på hur kul vi haft där de senaste åren). Kommer lite bilder senare. 
 
Idag är huvudet ännu lite tyngre och halsen gör om möjligt ondare än igår, ändå har jag aldrig mått bättre. Svävar liksom runt som på moln och ni vet sådär nästan småler för mig själv på bussen?? 
 
Nu har jag en fortsatt händelserik helg framför mig innan studentveckan drar igång med mösspåtagning på måndag. Aaaaaahhhhhhh pirr pirr i magen. 

15

2013-06-06
Flygplansvy
 
 Mickis, My och Gustav framme på flygplatsen i Larnaca
 
Gadis och Mickis första kvällen
 
Nyvaken Mickis
 
Jag och Maddis
 
och Sara
 
och Oliver
 
och Albana, Sandra
 
Merry, Hadis och Jasmin
 
Daniel och Amanda
 
My och Hadis
 
Ett hotellrum fullt av fint folk
 
En trött Daniel och en trött Jasmin
 
och en trött Tom
 
 
Gustav och Jasmin på Nissi beach
 
Mickis
 
Albana, Sara och jag
 
Merry
 
 
Jag och två favorittjejer
 
Maddis, Mickis och Tom
 
Jasmin
 
 
Jag och Merry
 
 
 
Mmm godaste juicen jag druckit
 
 
Godmorgon efter tre timmars sömn
 
 
Mickis i väntan på taxin mot flygplatsen
 
My
 
Jasmin
 
Och ännu en flygplansvy 
 
Visst har det varit trötta dagar, för mycket tequila, genomsvettiga kläder, irriterade rumskamrater och sönderbrända ben. Och visst var det skönt att skymta 'välkommen till falun' från bilfönstret inatt. Men antal gånger jag stannat upp och tänkt att FAN vad det är kul att leva, roligare än såhär blir inte livet, de senaste nio dagarna: tappade räkningen dag ett.
 
Ibland vaknade vi upp med självlysande färg i ansiktet och på kläderna, ibland med en trasig telefon i fickan, ibland med allt under kontroll bortsett från lite ångest och huvudvärk. Vi spenderade oftast förmiddagen på Nissi beach och eftermiddagen guppandes på madrasser i poolen. Sen sov vi till tio, åt middag klockan elva, drack första muggen vin klockan tolv och dansade till Grabbarna Grus klockan ett. Vägen från Grabbarna Grus till Blue Moon var ungefär tre minuter och hundra bekanta ansikten lång. Där bjöds det på gratis shots klockan tre, genomblött hår klockan fyra och en sista låt klockan fem. 
 
Ibland ramlade vi inte hemåt förrän andra gick till stranden och paxade de bästa solstolarna. Ibland nattbadade vi på hotellet fast vi inte fick. Ibland kramade vi ihop oss halva klassen i en dubbelsäng istället för att höja luftkonditioneringen några grader. Men annars såg alla dagar och nätter ganska likadana ut.
 
Och nu, eller inte nu men sen, om en vecka, när verkligheten springer ikapp, så ska jag spara den här resan och alla er längst längst in i hjärtat.