68

2014-08-01
Hej! Det var ett tag sen det hände något här. Jag hade absolut inte tänkt berätta vad som hänt i mitt liv sen en lördag i Trysil för sex månader sen. Men, för ett par veckor sen kom jag hem från en fantastisk resa runt halva jorden, och jag tog en del bilder på vägen som jag gärna har velat dela med mig av. Jag tänkte att här kunde vara ett bra alternativ.
 
Så, den första bildbomben kommer här! Från Världens största stad!
 
TIdig första morgon i GInza, Tokyo. 04.30 gick vi upp för att hinna lagom till fiskmarknaden.
 
 
 
Farscinerades av vägmärken, dofter, människor, miljö. Åt frukost på områdets populäraste sushi-hak där kön var lång redan innan solen gått upp.
 
 
Jag som tyckt T-Centralen i Stockholm varit stort och förvirrande... På stationen i Shibuya passerar tre miljoner människor varje dag (och det var inte många av dem som kunde vägleda en på engelska). Oftast hittade vi rätt till slut, efter ett par kilometers promenad åt alla tänkbara håll.
 
 
 
 
 
Mamma och pappa gifte sig!! Helt från ingenstans stod de nere i lobbyn på hotellet i finkläder och förklarade att vi var på väg till den svenska ambassaden. I det läget hade jag inte sovit på närmare två dygn. De absolut händelserikaste, längsta dygnen i mitt liv. 
 
 
 
 
 
 
 
En vy från Tokyo Skytree. Helt Sjukt Stort. 650 meter upp i luften och staden tar inte slut så långt ögat når.
 
 
Schoolkids i gula mössor på studiebesök.
 
 
Hugo och hans rena händer efter att ha tvättat dem i den heliga vattenbrunnen. 
 
En dag i Kamakura. Här framför The Great Buddha. 
 
 
Överallt såg det ut såhär. Restauranger, affärer, på tunnelbanan. Ingen stad lämpad för Hugo och Jonatan, 2 meter långa.
 
Tusentals lyckoönskningar på alla världens språk.
 
 
 
 
En kväll drack vi öl och drinkar här på tidningspuben. Trots att det kryllade av restaruanger, barer och miniaffärer i varje hus, på alla tio våningar, längs varje gata, hade alla ställen sin egna stil och charm. Coolt.
 
 
Ingen risk att tappa bort honom här. 
 
 
 
 
 
Midsommarnatt i Shinjuku. 
 
Rullbandssushi! Best thing ever.
 
 
 
En kväll spenderade vi här, Hotell Park Hyatts skybar. Såg solnedgången från våning 65 och drack sjukligt dyrt bubbelvin.
 
En promenad i ett japanskt Central Park. 
 
 
Fin bussbiljett!! Som jag önskar att jag kunde japanska. I alla fall några tecken. 
 
 
 
 
 
 
 
En eftermiddag klev vi rakt in i en japansk Tea Garden där ett tiotal äldre män och kvinnor var mitt upp i den dagliga teceremonin. Tanterna skrattade åt oss när vi otroligt osmidigt smög in och slog oss ner bredvid dem. Det bjöds på Green Tea och Sweet Beans som skulle drickas och ätas enligt exakta instruktioner. Vi gjorde uppenbarligen allt fel, för tanterna fortsatte att peka och skratta tills vi gick därifrån.
 
 
Origamikurs på japanska. För nybörjare trodde vi, men vi blev skrattade åt även här...
 
Det var det från Tokyo. Hawaii, San Fransisco och New York lär också dyka upp här de närmsta dagarna. Tack o hej så länge!